Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie

Forum ptr cei care indraznesc sa gandeasca liber
 
AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare    
Subiecte similare
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Ultimele subiecte
» Texte in sprijinul ateilor
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 20, 2020 11:14 pm Scris de livius

» Rugaciune Ajutatoare in indeplinirea dorintelor
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 27, 2016 2:50 pm Scris de CatalinConstantinGheorghe

» De ce anti-religie si anti-biserica?
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeLun Oct 24, 2016 12:42 pm Scris de Rayna

» Melodii ascultate cu mare placere
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeVin Mai 13, 2016 9:55 am Scris de Rayna

» Introducere in Sistemele magice
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeVin Mai 13, 2016 9:53 am Scris de Rayna

» Satan ...ce stim despre el
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Feb 09, 2016 12:18 pm Scris de Rayna

» Dedicatii muzicale
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Feb 04, 2016 12:37 pm Scris de Soimos

» Sa ne mai si amuzam putin :)
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Dec 06, 2015 9:35 pm Scris de Soimos

» Este Isus Christos acel Satan numit si Lucifer?
2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Dec 05, 2015 1:17 am Scris de Rora9

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Forum
Parteneri
forum gratuit

 

 2009 ... anul care a distrus Romania.

In jos 
+6
Cyberman
remussatala
Alin Soimosi
Apopii
melinda
Soimos
10 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
remussatala
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 10:40 am

Cu siguranță că Băsescu și PDL sunt un grup mafiot, niște oameni decăzuți moral. Dar cum au ajuns ei acolo sus? Au ajuns sus criticându-și adversarii politici cu argumentele cele mai convingătoare. Cum au putut să facă asta?

Adevărata problemă o reprezintă sărăcia, iar sărăcia afectează moralitatea și educația oamenilor în mod direct. Este exact ca un copil care merită bătaie pentru că a fost crescut în bătaie. Când creștem în sărăcie ajungem să merităm sărăcia și când creștem în răutate ajungem să merităm să fim tratați cu răutate.

Nevoile naturale care sunt limitate ajung să fie eclipsate de nevoia de a avea cât mia multă putere pentru a te apăra de cei cu putere.

Însă noi aici în România după revoluție nu ne-am condus numai după capul nostru. Legile economice au fost dictate de FMI și Banca Mondială. Cum a ajuns Nokia să aibă contractul colectiv de muncă fără prevederi legate de salariile compensatorii? Deci cui sunt vânduți oamenii care se conduc? E adevărat, România este condusă de oameni vânduți, dar vânduți cui?

Cel mai probabil există o înțelegere între occident și China în legătură cu această criză pentru ca oferta de sclavi ieftini să se mute mai aproape la botul calului. Prea suspect s-a dezvoltat China din punct de vedere economic. Când stai pe un minte de bani va trebui să cumperi și nu să vinzi. Prin urmare cel mai probabil China, SUA, Germania, Anglia, Franța și poate și alții s-au înțeles ca oferta de sclavi ieftini să se mute aici la marginea UE. Iar Rusia nu se poate amesteca pentru că i s-a făcut scutul antirachetă de la noi.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie



Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 1:32 pm

remussatala a scris:
Cu siguranță că Băsescu și PDL sunt un grup mafiot, niște oameni decăzuți moral. Dar cum au ajuns ei acolo sus? Au ajuns sus criticându-și adversarii politici cu argumentele cele mai convingătoare.
Nu este adevarat!
Prin faptul ca critici pe cineva ...nu te voteaza nici dracu!
A fost votat ca a promis minciuni si ptr ca a marit pensiile in primavar si in toamna anului in care se tineau alegeri ...desi Romania era lovita de criza!
Lovitura de gratie a apartinut securitatii care l-a tras pe prostu de Geoana in capcana si astfel l-a compromis definitiv!

Nu uita ca Tariceanu ...desi in timpul sau Romania inflorea ...a pierdut alegerile din cauza ca a refuzat sa mareasca salariile profesorilor cu 50 % i cei din administratia publica asteptau si ei aceasi marire ...imposibila de acordat in timp de criza!

In concluzie se poate spune ca Basescu a castigat alegerile prin minciuni, pe mana securitatii, prin voturile din strainatate ..vezi cazul Bakonschi cu 1 vot pe secunda!

Citat :

Adevărata problemă o reprezintă sărăcia, iar sărăcia afectează moralitatea și educația oamenilor în mod direct.
Intradevar ...asta este problema ...dar aceasta problema a inceput sa fie reglementata de Tariceanu cel care a marit pensiile si salariile ...si cu toate acestea poolimea a cazut in capcana sarlatanului de basescu

Citat :

Însă noi aici în România după revoluție nu ne-am condus numai după capul nostru.
Dupa capul nostru?
Poate dupa capul lor ala cu gandul la furt si la jafuri ... ca nu cred ca noi am vrut singur sa distrugem tara si sa o ingenunchiam strainilor ...asa cum astazi Grecia refuza sa o faca, adica sa isi vanda tara strainilor ... in speta... Germaniei!
Citat :

Legile economice au fost dictate de FMI și Banca Mondială.
Nu si in timpul guvernarii Tariceanu!
Asta a facut-o la disperare prostu de basescu dupa ce a fost pacalit de banci... si atunci cand iei bani imprumut ...nimic mai natural decat sa ti se puna conditii ... si exact asa s-a intamplat!

Citat :

Cum a ajuns Nokia să aibă contractul colectiv de muncă fără prevederi legate de salariile compensatorii?
Nu te mai lua dupa prostii de la TV ... ca nici in Germania nu se primesc compensatii mari decat dupa ce ai macar 10-20 de ani de munca la o firma ...pe cand in Romania nici macar 2 ani de vechime nu au avut ...asa ca ce salarii compensatorii visezi ...tu crezi ca cineva e prost sa va plateasca sume uriase doar ca voi sunteti dashteptii lu peshte prajit?
Citat :

Deci cui sunt vânduți oamenii care se conduc? E adevărat, România este condusă de oameni vânduți, dar vânduți cui?
Propriului lor interes de capatuire pe carca prostilor!

Citat :

Cel mai probabil există o înțelegere între occident și China în legătură cu această criză pentru ca oferta de sclavi ieftini să se mute mai aproape la botul calului.

Prea su...vorbesti aiurea ...ce interes ar avea China sa plece investitorii starini de acolo ca sa vina mai catre Romania ?
Ba din contra ...china are muritorii ei de foame si are tot interesul sa ridice regiunile ramase in urma cu ajutorul investitorilor straini !
Citat :

Suspect s-a dezvoltat China din punct de vedere economic.
Asa pare ptr cei neinformati ...cum sunt romanii care vad stiri numai cu monicaco lumbeanu si nu au habar ce se intampla in lume.
China s-a dezvoltat prin politica inteligenta a liderului comunist Teng Siao Ping care inca de pe vremea lui ceausescu a impus un comunism -capitalist pe principiul ...nu e important ce culoare are pisica ...ci imporant este sa manance soareci ...adica sa faca bani!

Citat :

Prin urmare cel mai probabil China, SUA, Germania, Anglia, Franța și poate și alții s-au înțeles ca oferta de sclavi ieftini să se mute aici la marginea UE.

Total gresit!
In primul rand China nu face parte din gasca pomenita de tine ...si explicatia ti-am dat-o mai sus... iar Germania si Franta au intradevar interesul ca muncile ce cer slaba specializare sa se faca in tari fara specialisti ...adica acolo unde sunt salarii FOARTE mici. Faptul ca Romania este intre acele tari de NECALIFICATI ...se datoreaza invatamantului din Romania care nu formeaza specialisti ...ci doar idioti cu diploma ...parca asa spunea basescu ...nu?

Citat :

Iar Rusia nu se poate amesteca pentru că i s-a făcut scutul antirachetă de la noi.
Ce legatura are scutul anti-racheta care este un scut defensiv, cum corect spunea basescu ... cu ce discutam noi aici?
Rusia are saracie si mizerie suficienta la ea acasa ...asa ca nu are nici un motiv sa isi exporte capitalul in Romania in care salariile sunt la fel ca la ei ...doar ca piata este muuult mai mica si mai proasta ca acolo la ei!

Basescu, care si-a dat seama ca nu poate continua politica lui Tariceanu ...ptr ca nu il duce mintea ...a inteles ca singura cale de a atrage capitalul strai este o salarizare mica ...si el este acela care va vinde pe nimic ...adica pe o coaja de paine neagra si uscata ...ptr ca ...nici el, nici guvernul si nici Banca Nationala ...nu au incercat sa scoata Romania din criza ...deci tot ce poarta stampila lui Basescu .... nu este capabil sa va ofere o paine mai alba si mai mare, si9 nici nu are interesul ptr ca si el este convins ca romanii sunt un popor de cersetori ...ca altfel nu ar fi facut Baconshi o asemenea afirmatie ...asemanatoare cu cea a lui Elena care vedea in romani niste rame sau sobolani care stau la cozi!

Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 3:01 pm

În primul rând, legat de Nokia, eu m-am referit doar la prevederile contractuale, la contractul colectiv de muncă.

Însă oamenii se cumpără și se vând, iar cine are bani își permite să cumpere. Este cât se poate de normal să fi corupt într-o astfel de lume. Când munca este de vânzare, oamenii sunt de vânzare. Când oamenii sunt de vânzare, legea este de vânzare și aplicarea legii este de vânzare, pentru că tot ce fac oamenii este de vânzare.

Am vorbit despre faptul că munca ar trebui să fie în competiție numai cu munca. Timpul oamenilor nu poate fi egal cu timpul obiectelor. Când timpul oamenilor se dă la schimb cu obiecte, oamenii se dau la schimb cu obiecte și deci valoarea omului are valoarea unor obiecte. Într-o astfel de lume avem nevoie de cât mai multă putere pentru a ne apăra de cei cu putere. Nevoia de a putea răsplăti și pedepsi cât mai mult eclipsează nevoile naturale. Cu cât e mai rău, cu atât avem mai multă nevoie să ne apărăm unii de alții, iar prin asta va fi și mai rău. Dependența de putere este un cerc vicios.

Societatea este construită pe dependența de putere și putem arunca vina unii pe alții cât vrem pentru că nu se va schimba nimic. La bază este dependența de putere, iar această dependență de putere este exact ca gravitația. Oricât ai azvârli cu bolovani mai sus, inevitabil bolovanii vor cădea și îți vor sparge capul.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie



Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 4:34 pm

remussatala a scris:
În primul rând, legat de Nokia, eu m-am referit doar la prevederile contractuale, la contractul colectiv de muncă.
Am inteles!
Si eu tot la contractul colectiv de munca m-am referit ... si te asigur ca in Germania cei care au lut cate 60 de salarii compensatie ... tot in urma unui asemenea contract s-a facut ...doar ca daca lucrezi numai de doi ani ...chiar si 3 salarii compensatorii ct da Nokia romanilor ...este prea mult ...deci trebuie vazut ca un ct de bunavointa din partea lui Nokia!
Citat :

Însă oamenii se cumpără și se vând, iar cine are bani își permite să cumpere.
Foarte gresit!
Nu oamenii se vand si se cumpara ...ci forta lor de munca, adica capacitatea lor de a produce plus-profitul prin MUNCA !
Citat :

Este cât se poate de normal să fi corupt într-o astfel de lume. Când munca este de vânzare
Asta nu este un act de coruptie ...ci o intelegere numita Contract, intelegere prin care cel care isi ofera forta de munca accepta sau nu ... contravaloarea muncii depuse, pret in bani care ii dau sau nu posibilitatea sa traiasca mai mult sau mai putin bine ...adica in functie de intelegerea/contractul incheiat!
Coruptia nu are nimic comun cu munca
Citat :

oamenii sunt de vânzare. Când oamenii sunt de vânzare, legea este de vânzare și aplicarea legii este de vânzare, pentru că tot ce fac oamenii este de vânzare.
Asta doar intr-o societate inapoiata, asa cum este si Romania in care oamenii sunt prea prosti si prea fricosi ca sa inteleaga, ca ei sunt puterea ...si nu hotii care ii conduc.
In Germania pot spune ca coruptia se apropie de 0 ... si ca mafiotii care incalca legea sunt urmariti de serviciile de informati si dati pe mana politiei ... nu ca in Romani in care serviciile de informatii sunt doar niste servicii periculoase care fac jocul hotilor de la putere!
Ai auzit tu cumva ca serviciile de informatii sa predeie procuraturii dosare bomba despre hoti si corupti?
Niciodata ...ptr ca insasi majoritatea procurorilor si o buna parte din sistemul juridic din Ro nu sunt decat instrumente patate aflate la indemana mafiei asa zis politico-economica !

Citat :

Am vorbit despre faptul că munca ar trebui să fie în competiție numai cu munca.
asa si este !
munca necalificata este in competitie cu munca specilizata si efectuta prin linii de roboti ...asa cum este foarte obisnuit in occidentul civilizat!
Crezi tu ca un roman harnic care lucreaza cu dalta si ciocanul ...va avea acelasi randament economic cu muncitorul german care intretine o linie de roboti productivi?
Ideile tale sunt frumoase ...dar cam primitive!
[quote]
Timpul oamenilor nu poate fi egal cu timpul obiectelor. Când timpul oamenilor se dă la schimb cu obiecte, oamenii se dau la schimb cu obiecte și deci valoarea omului are valoarea unor obiecte.
Nu te obliga nimeni sa cumperi obiecte ...poti sa pui toti banii la CEC daca nu iti convine trocul/contractul pe care l-ai semnat.
Doar un lucru este bine sa iti fie clar ... si anume ca fara munca nu exista bani ...deci nu se poate traii fara munca!
Este bine sa constientizezi ca ceea ce vrei tu ... a mai fost in istori omenirii atunci cand se lucra cu plugul de lemn tras de boi ... dar sper sa accepti ideea ca aceea care munceau toata ziua tragand la jug ...nu traiau in prosperitatea in care se traieste astazi ...si nici nu dispuneau de servicii sociale de care dispui tu ...si ca erau mereu expusi sortii ...adeseori triburilor care ii atacau si ii casapeau doar ca sa le fure vaca sau capra!

Citat :

Într-o astfel de lume avem nevoie de cât mai multă putere pentru a ne apăra de cei cu putere.
Poate vrei sa zici de mai multa minte ...ca putere aveti in mod sigur mai multa!
Citat :

Nevoia de a putea răsplăti și pedepsi cât mai mult eclipsează nevoile naturale.
Poi atunci de ce nu te implici mai mult in acest sens?
Citat :

Dependența de putere este un cerc vicios.
asta este ptr ca nu intelegeti ca puterea depinde de voi ... si tocmai ceasta dependenta va face sa fiti vazuti ca un popor de asistati sociali si cersetori ...dar asa este intr-o tara in care credinta ia locul stiintei si oamenii nu sunt constienti de puterea lor ...si asteapta ajutor de la un kkt ...adica de la dumnezeul existent doar in mintile lor naroade! ...dar care in maxima lor prostie si ineptie au impresia ca sunt genii culte si buricul pamantului ...pe cand ei sunt de fapt cel mai inapoiat popor al Europei!

Cam aici trebuie sa cauti cauza raului generalizat din Romania in lipsa de educatie si religiozitate excesiva!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 6:21 pm

Soimos, tu ai ceva logică, doară că ai probleme în legătură cu generalizările, particularizările, abstractizările, operațiile acestea de gândire.

Munca este orice activate umană desfășurată sub presiunea unui angajament. Dacă eu am o înțelegere cu cineva să fac ceva, orice, eu muncesc. Munca mai poate fi definită și ca fiind orice activitate umană desfășurată sub presiunea timpului sau la un program. Când suntem în "timpul liber" de exemplu, înseamnă că muncim. A nu avea "timp liber" înseamnă a munci. Asta se înțelege în mod uzual prin "muncă". Din punct de vedere economic munca este definită ca fiind orice activitate remunerată sau plătită.

Banii echivalează valoric munca și obiectele. Cu alte cuvinte ceea ce fac obiectele pentru oameni se cumpără și se vinde cu aceiași bani cu care se cumpără și se vinde ceea ce fac oamenii pentru oameni. Din asta reiese că oamenii au valoarea unor obiecte.

Dar mai vorbim că a intrat cineva peste mine și îmi ia atenția.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie



Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 8:35 pm

remussatala a scris:
Asta se înțelege în mod uzual prin "muncă". Din punct de vedere economic munca este definită ca fiind orice activitate remunerată sau plătită.

Banii echivalează valoric munca și obiectele. Cu alte cuvinte ceea ce fac obiectele pentru oameni se cumpără și se vinde cu aceiași bani cu care se cumpără și se vinde ceea ce fac oamenii pentru oameni. Din asta reiese că oamenii au valoarea unor obiecte.

Dar mai vorbim că a intrat cineva peste mine și îmi ia atenția.

te complaci in prea multa pedanterie ...adica faci filozofie din orice rahat ...asta este ceva tipic ptr romani dar si ptr toate popoarele de ciobani ...care stau toata ziua sprijiniti in bota .... si privind oile cum pasc linistit ...fac filozofie de doi bani ...adica fra a avea instrumentele necesare ...asta nu o zic ca sa te blamez ...ci doar ca si o concluzie vazand ca tu esti mereu preocupat sa inventezi mereu definitii proprii ...la lucruri deja clar si corect definite de academicieni inaintea ta.
Astfel din cauza ca inventand mereu definitii proprii si originale, in loc sa le accepti pe cele din DEX date de academicieni ...si acoperirea in logica a afirmatiilor tale este partial rupta de logica, tocmai din cauza inexactitatii si neclaritatii afirmatiiilor tale.

Retine ca indiferent de definitiile tale ...banii se platesc in functie de rezultatul economic al muncii prestate, si astfel sa nu te astepti ca tu ca unul care munceste din greu toata ziulica tragand la plugul din lemn tras de boi ... sa ai acelasi salar cu specialistul in robotronica care lucreaza la uzinele Mercedes, si nici sa nu-l invidiezi ptr viata lui ca in rai si ptr locuinta lui ca in paradis in care traieste o viata ca in gradina Edenului in timp ce tu dormi in bordeiul traditional mancand aceiasi zilnica mamliga taiata cu ata si suferind de frig si de boli ...ptr ca exact asta este diferenta intre om primitiv si om cu pregatire superioara ptr viata si cu constiinta!


Ultima editare efectuata de catre Soimos in Mar Oct 11, 2011 8:43 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie



Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 8:44 pm

Mihai12 a scris:
Tu ce profesie ai Soimos?
Mantuitor de religii
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 434
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMar Oct 11, 2011 11:37 pm

Și dacă muncile de jos pot fi preluate de tehnologie la fel cum este și cu escavatoarele sau tractoarele, macaralele, etc.? Dacă ar fi nevoie de munca creativă doar a 10% din oameni care să facă asta doar din plăcere? Îi vom numi pe restul de 90% paraziți și îi vom obliga să stea în mizerie? Ideea că omul trebuie să fie util sau că omul trebuie să fie o unealtă pentru a avea dreptul la viață e o idee a unor minți bolnave.

Nimic cu viață nu poate fi o unealtă fără ca să moară pentru asta. Este exact ca cu găina care trebuie să fie fiartă sau coaptă pentru a fi utilă. Viața nu trebuie să fie utilă, viața nu trebuie să aibă scop, pentru că viața nu poate avea decât moartea drept scop. Așa cum pământul care nu are viață este util vieții, la fel și omul trebuie să moară pentru a fi util. Dar de ce să moară omul dacă avem pământul? Nu știu dacă înțelegi aceste metafore, dar întrebarea este următoarea: Care dintre viață și moarte trebuie să fie mijlocul și care trebuie să fie scopul. Ceea ce nu are viață trebuie să fie util vieții sau ceea ce are viață trebuie să se sacrifice, să devină moarte și astfel să devină util vieții exact precum găina care trebuie fiartă sau coaptă pentru a putea fi utilă?

Asta e problema de principiu, iar tradus în limbaj economic, viața este de fapt munca și moartea este proprietatea. Munca umană este o utilitate la fel cum este și utilitatea unor obiecte care nu au viață. Discutând despre utilitatea vieții și utilitatea obiectelor care nu au viață, discutăm despre muncă și proprietate. Nimeni nu vrea să aibă în proprietate decât numai lucruri utile. A avea în proprietate munca oamenilor înseamnă a avea în proprietate utilitatea oamenilor.

Eu sunt de părere că nu este corect și nu e moral să iei utilitatea unui om și să oferi în schimb utilitatea unui obiect. Ar trebui să încercăm să imaginăm un sistem economic în care să fie respectat acest principiu, pentru că altfel noi vom avea nevoie de obiecte pentru a ne apăra unii de alții și nu pentru a ne satisface nevoile naturale. Eu cred că dacă am reuși așa ceva, am evolua ca specie.

Ce ar fi dacă tot ce ar însemna nevoi materiale s-ar putea satisface din abundență datorită progresului tehnologic. Dacă am putea avea tot ce ne dorim din punct de vedere material, care ar mai fi atunci problemele umanității. Problemele umanității ar fi utilitatea oamenilor unii pentru alții. Iar pentru a ne impune utilitatea unii pentru alții noi speculăm nevoile materiale și ne șantajăm unii pe alții din punct de vedere material.

Dar dacă tot trebuie să fim utili unii pentru alții și vrem să ne impunem asta unii altora, de ce să nu o facem corect? De ce trebuie să folosim obiectele pentru a ne amenința și a ne apăra unii de alții când am putea să le folosim exclusiv numai pentru nevoile naturale. De ce trebuie să sacrificăm nevoile naturale pentru nevoia de a ne apăra unii de alții?

De asta cred eu că munca și proprietățile, competiția muncii și competiția proprietăților ar trebui să fie două sporturi diferite și separate.

Paradigma omului util și inutil ar trebui socotită drept o boală mintală. Numai obiectele pot fi utile sau inutile! Asta e ideea omului-obiect și e o idee bolnavă! Omul nu poate fi nici util și nici inutil pentru că omul e scopul! Dacă omul trebuie să fie util sau inutil atunci omul trebuie să fie un mijloc și nu un scop! Dar dacă omul tot trebuie să fie util, atunci de ce trebuie ca utilitatea omului să se măsoare în utilitatea unor obiecte? De ce trebuie să punem în balanță utilitatea omului cu utilitatea obiectelor. Nu ar fi mai bine ca utilitatea oamenilor să se pună în balanță numai cu utilitatea oamenilor? Noi ar trebui să visăm la o lume în care orice nevoie materială să se poată rezolva printr-o singură apăsare de buton! De asta munca ar trebui negociată numai în schimbul muncii. De ce nu ar putea fi asta o evoluție pentru civilizație?

Sau poate crezi că niciun individ de pe lumea asta nu poate face un plan pentru așa ceva? Aici fiecare individ este singur împotriva tuturor și tot ce se poate face este să ajungi sa ai dreptul de a lua de la cât mai mulți câte puțin pentru a obține cât mai mult și astfel să poți stăpâni pe toți când îi iei la rând pe fiecare unul câte unul. Fără asta ești singur împotriva tuturor și oricine ar putea să te umilească abia așteaptă să demonstreze asta și să arate apropiaților că el nu este ultimul și că tu ești ultimul pentru că tu ai fost umilit iar el a fost cel care te-a umilit, iar cel care umilește niciodată nu poate fi mai jos decât cel umilit. În plus de asta, este și distractiv! Nu? E ca în desene animate! A fi "normal" înseamnă a nu fi ultimul! Iar a fi "primul" ar trebui să însemne să poți face din oricine să ajungă "ultimul".

Ar trebui să ne complacem în asta? Sau poate nu avem de ales? Nu avem de ales sau nu vedem ce am putea alege? E o mare diferență între a nu fi și a nu vedea!

Când se pun părțile opuse față-n față se face lumină. Acesta e principiul. Avem nevoie de lumină atunci când nu vedem și avem nevoie de credință când vrem să nu vedem. De multe ori oamenii preferă să nu se uite ci să pună pe alții care să se uite pentru ei. Când lăsăm pe alții să se uite în locul nostru înseamnă că folosim încrederea. Când ne este frică să punem noi părțile opuse față-n față, lăsăm pe alții să o facă în locul nostru prin încredere. Iar dacă nu avem încredere, atunci preferăm să ne uităm la ceea ce suntem lăsați să vedem și astfel cei mai mulți văd în sfârșit ceea ce le este pregătit pentru ei să fie arătat să vadă. Mulți se cred liberi prin asta, iar ații încep să se creadă mai puțin liberi sau deloc.

Religia este locul cunoașterii și știința este cunoașterea locului. Tu Soimos iei știința din locurile pregătite special unde să fie arătată știința? Sau iei știința din confruntări? După cum spuneam, punerea părților opuse față-n față face lumină, iar atunci când este lumină noi vedem. Atunci când vedem numai ceea ce ni se arată, înseamnă că investim încredere în cei ce ne arată. Credința este locul cunoașterii și știința este cunoașterea locului. Adevărul este un rezultat al confruntărilor și binele este un rezultat al competițiilor. Cel mai mincinos om este omul cel mai sincer care fuge de confruntări și cel mai rău om este omul cel mai darnic care fuge de competiție.

Omisiunea vine prin experți, iluzia vine prin sinceritate și confuzia vine prin obiceiuri. Omisiunea este pentru stăpânirea reproducerii, iluzia este pentru stăpânirea alegerilor și confuzia este pentru stăpânirea dovezilor. Credința este singurul lucru care poate uni adevărul cu minciuna la fel cum în întuneric toate sunt una și una sunt toate. În întuneric nimicul este totuna cu totul. Prin credință minciuna poate fi adevăr și adevărul poate fi minciună. Așa că trebuie să luăm știința din confruntări sau trebuie să luăm știința din locurile unde noi credem că ea este arătată sincer? Care creștin adevărat nu este sincer? Ai văzut Soimos ce povești sincere are Biblia? Cum să nu avem încredere în oamenii care sunt sinceri când povestesc ceea ce li sa povestit? Ce mai tradiții și obiceiuri mărețe la creștini! Câtă sinceritate! Ce obiceiuri mărețe! Cât de experți sunt ei în toate acestea! Cât de proști și rătăciți suntem că nu-i înțelegem așa cum le place lor! Multe mai avem de învățat de la ei!

Ține minte, locul cunoașterii este credința și cunoașterea locului este știința. Religie este știința care are un loc și timp recunoscut prin credință într-un nume mare, în loc să răspundă la întrebări atunci când se pun întrebările și unde sunt întrebările. Locul științei și timpul științei trebuie să fie acolo unde se pun întrebările și nu acolo unde este un nume mare sau un renume, o recunoaștere. În religie nu se răspunde la întrebări ci știința este simbolizată într-un nume mare care să reprezinte el știința și răspunsurile la întrebări. În religie toate întrebările au un singur răspuns: "Dumnezeu". Ații spun: "doctorul", "specialistul", "patronul", etc.. Cel mai mincinos om este omul cel mai sincer care fuge de confruntări. Însă și confruntările pot fi un teatru. Toate acestea se întâmplă pentru că oamenii vor cât mai multă putere pentru a se apăra de cei cu putere. E nevoie de cât mai multă răsplată și pedeapsă pentru a controla răsplata și pedeapsa.

Hai că închei că poate te-am plictisit. grin
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie



Numarul mesajelor : 7108
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeMier Oct 12, 2011 8:09 am

remussatala a scris:
Și dacă muncile de jos pot fi preluate de tehnologie la fel cum este și cu escavatoarele sau tractoarele, macaralele, etc.? Dacă ar fi nevoie de munca creativă doar a 10% din oameni care să facă asta doar din plăcere? Îi vom numi pe restul de 90% paraziți și îi vom obliga să stea în mizerie?
Evident ! stiu ca pare cam cinic aceasta realitate ...dar nu cumva crezi ca cineva este atat de prost ca sa ii tina in carca pe prosti si pe lenesi?
Pai tu nu vezi in jurul tau cum cresc exagerat de mult preturile la produsele alimentare ...cu ce scop crezi ca se intampla asta ...cumva cu scopul de a le asigura saracilor mancare ieftina si buna in conditiile in care planeta a ajuns deja la 7 miliarde de suflete ?

Ideea că omul trebuie să fie util sau că omul trebuie să fie o unealtă pentru a avea dreptul la viață e o idee a unor minți bolnave.
Citat :

Este exact ca cu găina care trebuie să fie fiartă sau coaptă pentru a fi utilă.
Si ce propui ...sa devenim canibali si sa mancam oameni in loc de gaini sau porci?

Citat :

Viața nu trebuie să fie utilă, viața nu trebuie să aibă scop, pentru că viața nu poate avea decât moartea drept scop.
Ce zici tu este valabil doar la animale ... la oameni scopul mare este Evolutia, si asta se face numai prin Munca.

Citat :

Așa cum pământul care nu are viață este util vieții, la fel și omul trebuie să moară pentru a fi util.
Deci ramai la ideea ca ar trebui sa ne mancam mortii sau sa ne crestem porcii cu ei ...ca dupa ce ai murit nu mai poti fi util nimanui ...cu atat mai mult cu cat nu ai fost util cuiva in viata.

Citat :

Care dintre viață și moarte trebuie să fie mijlocul și care trebuie să fie scopul.
La intrebarea asta poti raspunde usor gandidu-te la cat de mult iti foloseste tie planeta Venus ...ca aia nu are viata .

Citat :

Asta e problema de principiu, iar tradus în limbaj economic, viața este de fapt munca și moartea este proprietatea.
Ti am mai spus sa nu mai scoti tu din capu tau definitii originale ...ci sa le folosesti pe cele stabilite de filozofii consacrati si de academicieni ...nu de alta dar cand aud asemenea absurditati originale ...ma faci sa-mi schimb parerea despre tine.

Citat :

Ce ar fi dacă tot ce ar însemna nevoi materiale s-ar putea satisface din abundență datorită progresului tehnologic.
Progresul tehnologic nu rezolva problema resurselor naturale care sunt pe cale de epuizare ...si nu este posibil ca 7 miliarde de oameni sa avem 7 miliarde de masini ptr ca nu exista atata combustibil, ti-am dat doar acest exemplu desi nu numai combustibilul este pe cale de epuizare ci muuulte alte materii prime.
Citat :

De asta cred eu că munca și proprietățile, competiția muncii și competiția proprietăților ar trebui să fie două sporturi diferite și separate.
Din pacate nimic in viata nu merge dupa cum isi inchipuie ciobanul sprijinit in bota ...ci asa cum ne invata Dialectica ...adica ca sa zic asa ... rezultatul analizarilor care au la baza suma experientelor umane.

Citat :

De asta munca ar trebui negociată numai în schimbul muncii. De ce nu ar putea fi asta o evoluție pentru civilizație?
Vad ca nu pricepi mare lucru din realitate ...ptr ceea ce spui tu aici ...s-au inventat banii ..si asta cu mult inainte de a -ti exprima tu aceasta idee.

Citat :

Religia este locul cunoașterii și știința este cunoașterea locului.

Nu ma fa sa ma prapadesc de ras!
Cum sa fie religia locul cunoasterii cand e are la baza credinta a proasta bazata pe irationalitate obtinuta prin indocrinare.
Locul cunoasterii nu este biserica ci Institutul de Cercetari ...sau ai vazut tu vre-un medicament inventat de biserica ...bineinteles altul decat apa sfintita factoare de minuni ...medicament rezervat prostilor.

Citat :

Care creștin adevărat nu este sincer?
Toti!
Citat :

Ai văzut Soimos ce povești sincere are Biblia?
Din povesti nu se poate traii !
Citat :

Cum să nu avem încredere în oamenii care sunt sinceri când povestesc ceea ce li sa povestit?
Mai bine ti-ai pune intrebarea de ce oamenii bisericii iti iau banii prostindu-te cu povestile lor sincere ... promitandu-ti avantajul dorit in numele unui personaj din poveste.
Tu crezi cumva in tamaduirea pe care ti-o poate da Pinochio ...bineinteles daca crezi mult in el?
Citat :

Ce mai tradiții și obiceiuri mărețe la creștini! Câtă sinceritate! Ce obiceiuri mărețe! Cât de experți sunt ei în toate acestea! Cât de proști și rătăciți suntem că nu-i înțelegem așa cum le place lor! Multe mai avem de învățat de la ei!
Mai rataciti sunt acei inculti care nu pricep ca crestinismul nu are nimic original ...incepand de la Craciun si terminand cu Pastele, care este un Pesac, sarbatorit dup traditia corcita cu Ostara.

Eu cred ca ar trebui sa intelegeti ca nu este suficient, si nici bine (ptr tine) sa arunci in stanga si in dreapta cu prostii cu aer filozofic bazate pe incultura si nestiinta ...motiv ptr care ti-as propune ca in loc sa filozofezi atat a proasta, semn ca nu ai alta ocupatie, ...mai bine te-ai documenta ca sa iti depasesti lacunele din cultura ta generala atat de gaunoasa, ptr ca acesta ar fi primul mare bine pe care ti l-ai putea face.


Dupa cum vezi ...pe forumul acesta nu fuge nimeni de confruntari ... ba din contra este un forum deschis ptr a confrunta religia ...ptr ca aceasta este o sarlatanie bazata pe minciuni si prostie sub forma de credinte a proasta.
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeJoi Oct 13, 2011 3:58 pm

Soimos, există religii vechi, religii noi, religii primitive, sălbatice sau moderne. "Comunitatea științifică" este o religie, familia este o religie, școala este o religie, justiția este o religie, politica este o religie. Exact la fel ca și creștinismul. A folosi o călăuză în locul propriilor tăi ochi este religie. Când te "documentezi" faci religie. Pentru ca să nu faci trebuie să iei informația din ceea ce vezi tu și ceea ce gândești tu. Orice adevăr care nu vine din confruntare e un adevăr religios. Când nu primești informația din confruntări, primești informația din propagandă, iar dacă primești informația numai din propagandă înseamnă că ești un religios.

De unde vine informația pe care o primești? Vine din propagandă sau vine din confruntările unor părți opuse care sunt de față când se confruntă în dezbateri?

Creștinismul însă e o religie cu o propagandă extrem de agresivă care promovează sclavia. Ideea unui părinte care își duce fiul să fie sacrificat pe cruce pentru a îndemna lumea să se sacrifice în viața asta pentru viața de dincolo este propagandă evidentă de promovare a sclaviei. Această propagandă de promovare a sclaviei a primit tot timpul sprijin politic pentru că e în interesul celor ce controlează politica să aibă cât mai multă putere, să aibă câți mai mulți sclavi care să se închine sacrificiului și nu poftei. Războaiele și sărăcia au nevoie de sacrificiu și deci sclavii trebuie să creadă în sacrificiu.

Noi avem multe de dezbătut, am multe să îți scriu. Aș propune ca periodic să avem unele întâlniri pe Skype în care să dezbatem înregistrat, iar înregistrările să le publicăm aici pe forum.

Legat de capitalism, ca să nu mă depărtez prea mult de subiect, este un sistem în care banii se scurg încet dar sigur în mâini din ce în ce mai puține. Capitalismul este o competiție pentru putere, dar nu o competiție așa cum este în sport. În sport competițiile se restartează, meciul sau întrecerea au un timp alocat, exist o linie de start de unde pornește competiția, iar cei slabi se luptă cu cei slabi și cei puternici numai cu cei puternici, fiecare după categoria lui. În capitalism competițiile nu se restartează deloc la scorul de 0 - 0. Odată câștigată competiția, tot ce mai contează este norocul unde te naști. Iar averile se scurg la nesfârșit în mâini din ce în ce mai puține și nevoile oamenilor de a se apăra unii de alți se amplifică astfel la nesfârșit.

Tu ești o persoană care investește multă energie Soimos și asta îmi dă speranță, dar dacă ne bazăm numai pe DEX, asta nu înseamnă nimic altceva decât mediocritate. Cuvântul fără de faptă este minciună, fapta fără de cuvânt este realitate și numele faptei este adevărul! Ceea ce este, este ceea ce dispare atunci când iei și apare atunci când pui! Deci care este "numele faptei" și ce apare sau dispare atunci când punem sau luăm? Răspunsul la această întrebare este adevăratul DEX.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeVin Oct 14, 2011 5:10 pm

remussatala a scris:
Soimos, există religii vechi, religii noi, religii primitive, sălbatice sau moderne. "Comunitatea științifică" este o religie, familia este o religie, școala este o religie, justiția este o religie, politica este o religie. Exact la fel ca și creștinismul.
Nu stiu de unde scoti asemenea prostii?
Cum sa fie cele enumerate mai sus religii ...cand religia este o doctrina ptr a prostii lumea cu scopul de a inlesni o mai buna belire si ptr a face asta a ridicat "credinta a proasta" la rangul de stiinta ... desi ea este cu totul altceva decat stiinta ...respectiv o forma a Ne-stiintei!

Citat :

A folosi o călăuză în locul propriilor tăi ochi este religie. Când te "documentezi" faci religie.
Ma tu chiar glumesti? Pai religia este o calauza care duce la prapastie ...pe cand cunoasterea in locul credintei este cea care te inarmeaza cu cele necesare ptr a lua o hotarare corecta care sa te ajute sa mergi pe drumul cel bun.
Poi daca religia se bazeaza pe "credinta a proasta" .... poate numai "documentarea" despre Pinocchio este tot o religie ...bineinteles. asta daca crezi ca Pinocchio este Master of the Univers.

Citat :

Pentru ca să nu faci trebuie să iei informația din ceea ce vezi tu și ceea ce gândești tu. Orice adevăr care nu vine din confruntare e un adevăr religios.
Ma ... filozofole ... pai adevarurile stiintifice sunt toate bazate...si izvorate din confruntari ... dar asta nu inseamna ca daca inveti o lectie despre varza si folosaele ei ... trebuie sa te confrunti mereu ... ptr ca confruntarile au fost rezolvate de mult de catre cei care au studiat acest "fenomen" apartinand realitatii confruntandu-l cu experientele pe care oamenii le-au facut referitoare la varza.
Tocmai pe acest lucru ...adica invatarea din experienta bazata pe confruntari ale stramosilor nostrii ...se bazeaza progresul omenirii ...si nu prin vesnica confruntarea a proasta ...deci total inutila ...pe tema verzei.

Citat :

Când nu primești informația din confruntări, primești informația din propagandă, iar dacă primești informația numai din propagandă înseamnă că ești un religios.
Mda ...poate asta o fi o realitate doar in tara care este Rege ... minciuna si sora ei hotia, adica in tara lui Dracula.
In lumea normala informatiile nu se iau in birt ...si nici la barfe cu vecinii ...ci se iau din carti sau manuale de specialitate.
Deci cred ca ar fi cazul sa nu te mai preocupe "filozofia birtului" ...ptr ca filozofie ...ba chiar de cea mai buna calitate, gasesti cata vrei in cartile scrise de adevaratii mari filozofi ai omenirii !
Pana nu intelegi acest lucru ...preocuparea ta trebuie sa fie ridicarea nivelului de cultura ...si nu pedanteria filozofiei de carciuma.

Citat :

Această propagandă de promovare a sclaviei a primit tot timpul sprijin politic pentru că e în interesul celor ce controlează politica să aibă cât mai multă putere, să aibă câți mai mulți sclavi care să se închine sacrificiului și nu poftei. Războaiele și sărăcia au nevoie de sacrificiu și deci sclavii trebuie să creadă în sacrificiu.
deh ...pe asta ai nimerit-o ... mai trebuie sa pricepi ca "religia" cu care isi manipuleaza statul cetatenii ...se numeste patriotismul declamat propagandistic si nationalismul de bodega!

Citat :

Aș propune ca periodic să avem unele întâlniri pe Skype în care să dezbatem înregistrat, iar înregistrările să le publicăm aici pe forum.
Tu crezi ca eu am timp sa dezbat probleme pe Skype?
Eu prefer foruumul tocmai ptr faptul ca imi permite sa raspund atunci cand am o ferestruica de timp liber !

Citat :

Legat de capitalism, ca să nu mă depărtez prea mult de subiect, este un sistem în care banii se scurg încet dar sigur în mâini din ce în ce mai puține.
De acord ...cu diferenta ca in capitalism banii nu se scurg incet ...ci se invart repede ! .... la fel de adevarat este si faptul ca ei se scurg intr-o directia ...dar nu numai prin munca sclavilor dar si prin consumul pe care-l fac acestia, consum el insusi aducator de profituri, motiv ptr care capitalismul se numeste societate de consum ... ptr ca un consum mai mare inseamna si profituri mai mari ...atat ptr stat cat si ptr patroni, dar si mijloace de existenta asigurate sclavilor care produc obiectele ce se consuma.
Citat :

Capitalismul este o competiție pentru putere, dar nu o competiție așa cum este în sport.
Nu ...este una muult mai dura ca in sport!
Daca la sportivi olimpiada are loc odata la 4 ani ... in economia de piata olimpiada are loc in fiecare zi ...adica te duci la munca ca sa lucrezi ca la olimpiada, si asta au invatat-o toti nemtii ...nu si poporul roman plin de smecheri care se cred cu toti genii nedreptatite.

Citat :

În sport competițiile se restartează, meciul sau întrecerea au un timp alocat, exist o linie de start de unde pornește competiția,
Faci multa filozofie de tip "frunza verde" ... doi la leu, fara sa intelegi ca economia de piata este ea insasi un sistem CONCURENTIAL ...in care rezista doar cei care sunt COMPETITIVI!

Citat :

În capitalism competițiile nu se restartează deloc la scorul de 0 - 0.

Da cand iti deschizi o firma noua ... de la ce scor incepi?

Citat :

Odată câștigată competiția, tot ce mai contează este norocul unde te naști.
Crezi tu ca orice filozof care reinventeaza cotorul verzei ...asaa cum faci tu ... va castiga competitia a priorii doar ca este nascut in America ?
In America nu castiga decat cei care muncesc pina pica jos, adica chiar 3 servicii pe zi...asta pina nu-i pica fisa sa stranga banii ptr a deschide o afacere a sa pe care o stie atat de bine incat sa isi gaseasca si clienti ca sa apeleze la serviciile lui ...avantaj cei drept pe care papuasii din Papua nu-l au ...motiv ptr care in loc sa aibe 3 servicii ...isi traiesc viata ca si .... romnanii adica barbatii stand la birt si rugandu-se sa crape basescu ...iar femeile rugandu-se lui Paraschiva ca sa dea o ploaie cu bani.

Citat :

Iar averile se scurg la nesfârșit în mâini din ce în ce mai puține și nevoile oamenilor de a se apăra unii de alți se amplifică astfel la nesfârșit.
Este adevarat ca banii vor ajunge de la cei multi ... tot la cei putini ... dar asta in societatea de consum se face cumparand produse ...adica consumand ... si din aceasta cauza ...zau ca nici un sclav nu se plange de suferinta faptului ca consuma ...incepand cu locuinte si masini scumpe care te inrobesc in datorii, si pina la echipamente electronice de toate felurile pina la mobila moderna, haine eleganta si concedii la soare ... de asa un sclavagism ...nu poti decat sa te bucuri ...si sa zici doamne ajuta ca am ajuns sa fiu sclav ... decat om liber si la bodega toata ziulica ... asa cum sta situatia in Romania
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 12:20 am

Religia în principiu este o problemă de argumentare. Familia de exemplu este o religie. În familie copilul trebuie să asculte de părinte, pentru că este părinte și atât. Dacă el e părintele, gata. La fel și în creștinism. Dacă este Dumnezeu sau Hristos, gata. Nu mai trebuie alte argumente, nu mai trebuie logică, nu mai trebuie explicații. În momentu când cineva zice: "Du-te la experți!", dar nu dă argumentele experților în mod direct și concret, asta e religie. Religie înseamnă să folosești etichete pe post de argumente. "Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu)."_wikipedia

Dumnezeu este o etichetă în principiu, deci religie înseamnă legătură cu o etichetă, cu un titlu sau renume. Poate că "experții" folosesc argumente științifice, dar dacă "experții" în persoană devin argumentele, sau cărțile lor devin argumentele, atunci asistăm la o abordare religioasă. Cărțile sau persoanele nu sunt argumente, sunt un loc al unor argumente, iar religia sau credința constă în eticheta care este lipită pe acel loc al argumentelor sau loc al cunoașterii. Eticheta poate fi ceva de genul: "bun", "rău", "adevărat", "mincinos", "ciudat", "nebunesc", "prostesc", etc.. Dacă arătăm cu degetul către ceva cu o astfel de etichetă și folosim asta în loc de argumente, atunci abordăm religios și nu științific. Știința constă din argumente, iar religia constă dintr-o etichetă a unui loc despre care se crede că ar conține argumente. Știința este povestea și dovezile ei, iar religia este locul poveștii și eticheta locului poveștii. A face confuzie între știință și religie e ca și cum ai face confuzie între dovadă și sinceritate. A dovedi nu este totuna cu a fi sincer. E o diferență. Prostul poate fi sincer și nebunul la fel.

În rest, legat de economie, eu caut să mă concentrez pe o sincronizare cu nevoile umane și nevoile mediului și nu pe o creștere a producției și consumului. Scopul economiei trebuie să fie satisfacerea nevoilor oamenilor și mediului, nu consumul. Consum poate însemna risipă, distrugere, boală război, toate acestea costă!
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 8:02 am

remussatala a scris:
Religia în principiu este o problemă de argumentare.
In nici-un caz!
Odata ptr ca in religie nu este argumentatie rationala ci doar credinta irationala ... si in plus de asta se stie de cca 2000 de ani ca religia este o politica de manipulat, indoctrinat, spionat si belit oamenii ... deci este o politica!

Citat :

Familia de exemplu este o religie.
Ce trist sa auzi una ca asta.

Citat :

La fel și în creștinism. Dacă este Dumnezeu sau Hristos, gata. Nu mai trebuie alte argumente, nu mai trebuie logică, nu mai trebuie explicații.
Iti dai seama ce prostie mare este sa asculti de cineva care nu exista si sa asculti de niste fantasmagorii plasmuite de niste sarlatani ... cand adevaratii Dumnezei care te-au creat si iti asigura toate conditiile sa fi om si sa evoluezi, sunt chiar proprii tai parinti si nu King-Kongul din ceruri.

Citat :

Religie înseamnă să folosești etichete pe post de argumente.
Este trist ca nu ai inteles diferenta intre a asculta un expert si a asculta un sarlatan...
Adevarat este ca si una si ata se bazeaza tot pe credinta, dar se presupune ca un om inteligent are discernamantul si cultura sa faca deosebirea intre credinta in lucruri bine cunoscute, de ex pericolul energiei electrice, ptr ca acest pericol este unul pe care il STIe toata lumea ...si nu cred ca exista prea multi prosti care sa fie atat de necredincios incat sa verifice acest pericol bagandu-si degetele in priza ...si alta este sa crezi in niste maimute atotputernice si supranaturale care nu exista decat in capetele prostite ale unor Ilogici si Irationali ...

Citat :

"Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu)."_wikipedia
Iti dai seama ...sper ...ca insasi definitia cuvantului religie trebuie sa-ti traga un semnal de alarma ...daca ai o minte rationala ...ptr ca vezi bine ...religia nu te leaga de niciun Dumnezeu ...ci de doar niste inchipuiri ...dar si alea bazate pe prostie si nestiinta .

Citat :

Dumnezeu este o etichetă în principiu, deci religie înseamnă legătură cu o etichetă, cu un titlu sau renume.
Da ...este ca si cum ai pune o eticheta pe un borcan gol ...dar zi si tu ...nu ti se pare o prostie imensa sa te rogi unui borcan gol doar ptr ca are o eticheta frumoasa?

Citat :

Poate că "experții" folosesc argumente științifice, dar dacă "experții" în persoană devin argumentele, sau cărțile lor devin argumentele, atunci asistăm la o abordare religioasă.

Vad ca ai mari probleme de intelegere a diferentei intre a crede in ceva bine dovedit de stiinta...ptr ca de stiut nu le poti stii pe toate, motiv ptr care trebuie sa crezi lucruri DOVEDITE ca fiind adevarate ...si alta este sa crezi intr0un borcan gol cu o eticheta frumoasa ...si sa crezi ca daca freci borcanul ...iasa din el un Dumnezeu atotputernic care sa te ajute ...de ex. ca in Lampa lui Aladin!

Citat :

... iar religia constă dintr-o etichetă a unui loc despre care se crede că ar conține argumente.
...adica un borcan gol cu o eticheta!
Nu ti se pare culmea prostiei sa iti randuiesti viata renuntind la adevarurile temeinic argumentate de stiinta ...adevaruri pe care le poti folosi ptr propriul tau bine ......si sa iti randuiesti viata dupa o credinta in borcanul gol, doar ptr ca are o eticheta frumoasa ?

Citat :

Știința este povestea și dovezile ei,
Stiinta nu este nicio poveste ...ci doar descrierea pina in ultimul detaliu a unei realitati existente ...


Citat :

iar religia este locul poveștii și eticheta locului poveștii.
Iarasi n-ai nimerit-o!
Religia nu este "locul nici unei povesti" ci doar o poveste care se deruleaza in mintile celor aberati de doctrina religioasa !

Citat :

A face confuzie între știință și religie e ca și cum ai face confuzie între dovadă și sinceritate.
Evident ca daca pornesti un asa zis rationament plecand de la premize gresite ...si rezultatul rationamentului nu poate fi decat unul gresit!
Sinceritatea nu poate fi legata decat de o realitate ... in timp ce religia este o poveste mincinoasa inventata cu scopul de a te prostii si manipula ...asa ca religia deja prin natura ei este bazata pe o minciuna ...si nici vorba ca este un loc in care gasesti sinceritate ...ptr ca orice sarlatan care traieste din minciuna ...nu isi poate permite sa fie NICIODATA sincer ...ca altfel ar ramane fara sursa de venit ...adica sarlatania pe baza careia traieste bine.

Citat :

A dovedi nu este totuna cu a fi sincer.
Ba da !
A dovedi inseamna a arata sincer cu toate mijloacele posibile ca ceva adevarat ...si acolo unde este Adevar ...exista si sinceritate ... adica ceva ce nici un preot nu isi poate permite ...

Citat :

E o diferență. Prostul poate fi sincer și nebunul la fel.
Sinceritatea lor se numeste mai precis ...NEBUNIE sau PROSTIE ...si astea nu au nicio valoare ...chiar daca sunt spuse cu o sinceritate inchipuita ...dar bazata tocmai pe aberatia mintii lor de handicapati!


Citat :

În rest, legat de economie, eu caut să mă concentrez pe o sincronizare cu nevoile umane și nevoile mediului și nu pe o creștere a producției și consumului.
Foparte frumos...si mai ales sanatos ... dar sa te intreb ...de cand te-ai mutat in bordeiul stramosesc ...si cum iti place viata fara apa calda si sapun ?
Nu de alta dar zau ca as face propaganda stilului tau de viata bazat pe nevoile mediului ...si as contrapune exemplul modului tau de viata celor care vedem zilnic la TV ca se plang ca nu le ajung banii ptr caldura, alimente si medicamente ...si cred ca pana si guvernul Boc ar avea interesul sa te promoveze ca exemplu politic ...ptr ca tot nu are de gand sa asigure serviciile sociale pe care orice stat modern le asigura cetatenilor sai ... probabil ca si el la fel ca tine este adeptul conceptiei "naturale sau naturiste" in care traiau stramosii nostrii in ultimele milenii ... pana mai amu 50-100 de ani
Citat :

Scopul economiei trebuie să fie satisfacerea nevoilor oamenilor și mediului, nu consumul. Consum poate însemna risipă, distrugere, boală război, toate acestea costă!
Frumos zis ...numai ceausescu mai gandea ca tine ... pacat ca a fost impuscat de catre cei care considerau ca in timpurile moderne tocmai consumul inseamna satisfacerea nevoilor ...dar astia ... fi sigur ca sunt pe calea gresita ...motiv ptr care vedem ca securistii din gasca lui Basescu vor sa reinvie dictatura si sa va impuna voua romanilor viata la bordei ...si la munca campului de dimineata pina seara ...ptr un cocean de porumb din care sa iti faci singur vo mamaliga ...
Continua tot asa cu filozofia ...si daca vrei asta ...sa nu uiti sa-l votezi din nou pe Basescu ...ca poate te fericeste cu o galeata de plastic ...si ce bine prinde un asemenea cadou cand traiesti ca porcu intr-un bordei sapat in pamant ...si ai ca dovezi de sinceritate ...numai povestile mincinoase ale unor sarlatani care vor sa te fure ... cu propria ta mana dirijata de o minte aberata de minciunile lor!
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
Apopii


Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 62
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 10:45 am

remussatala a scris:
"Cuvântul religie vine din limba latină, fie din re-legio (re-citire, referindu-se la repetarea scripturilor, după Cicero) fie din (re-ligio - a lega , a reconecta, a reface legătura cu Dumnezeu)."_wikipedia

Re-ligio este valabila pentru orice religie si in plus este valabila in ambele forme, deoarece se refera la re-citirea si re-legarea unor mituri mai vechi, in forme noi care sa le constituie baza (doctrina).

Un exemplu, pe care probabil il cunosti deja: mitul lui Isus, a fost preluat de catre iudei (cel mai probabil de catre casta esenienilor) si pus in scena in decorul mozaismului. Tot ce-i posibil ca esenienii sa nu se fi gandit sa creeze o religie crestina, dar este clar ca doreau macar o reformare a mozaismului.
Sus In jos
http://www.paganism.ro
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 3:34 pm

Când spui:"în numele Tatălui și aș Fiului și aș Sf. Duh, amin.", ce spui de fapt? Spui "în numele" adică preiei o etichetă. Faptul că Dumnezeu nu există, nu este relevant pentru că există preoții care îl reprezintă pe Dumnezeu. A avea credință într-o etichetă înseamnă religie și a face uz de o etichetă înseamnă politică. A crede sau a nu crede nu are nicio legătură cu adevărul după cum spuneam! Adevărul poate fi crezut, minciuna poate fi crezută! Tu ai mari probleme cu gândirea abstractă Soimos! Ce treabă are încrederea cu realitatea? Dacă încrederea este minciună, este minciună și gata! Cine ar mai minți dacă dacă ar ști că nu se poate face crezut spunând minciuni? Orice înșelare are nevoie de încredere și credință! Nu știai asta?

Însă când o încredere oricare ar fi ea este mincinoasă, avem două opțiuni pentru a o îndrepta:

1. Îndreptăm faptele din spatele etichetei dacă se poate
2. Distrugem eticheta și lăsăm faptele dependente de numai argumente

Cei care au inventat religia precum creștinismul s-au gândit: Oare cum ar trebui să fie ceva cărora oamenii să vrea să se supună fără să crâcnească deloc? Păi... ar trebui să fie ca o "Maimuță a Cerurilor"! Păi gata! Pe mine m-a trimis maimuța cerurilor să vă spun ceea ce-mi place mie! Și gata religia! "Maimuța Cerurilor" există și dovada e că m-a trimis! Oamenii aceștia de lângă mine care te pot omorî oricând vreau eu și care fac numai ceea ce vreau eu, povestesc despre minunile mele, iar ei spun adevărul pentru că sunt mulți și pentru că mă numai ascultă pe mine până la moarte care spun întotdeauna numai adevărul meu! Trebuie să fiți sinceri povestind numai ceea ce îmi place mie! Dacă suntem sinceri putem avea încredere unii în alții! Dacă spuneți numai ceea ce credeți sunteți sinceri, deci credeți ceea ce vreau eu pentru ca să fiți sinceri cu ce vreau eu! Cam asta e.

Însă ce opțiune să alegem dintre cele două de mai sus? Putem îndrepta trecutul sau prezentul în creștinism? Deci rămâne opțiune cu distrugerea etichetei, iar propaganda creștină este extrem de agresivă. Toate bisericile și ritualurile sunt propagandă agresivă. Dacă lumea tace, pietrele vorbesc și fac propagandă pentru Maimuța Cerurilor. Deci ce ar trebui să facem pentru a distruge eticheta? Ei oricum se închină batjocorii crucii. Ce să facem?

Eu cred că știu bine ce să facem, dar lucrul de care mă tem este ca nu cumva Soimos să tragă cam des câte o țuică pe ascuns și eu să nu mă pot înțelege cu el din această cauză și nu pentru că el ar fi ceva mai răutăcios. Un plan mare implică responsabilitate și luciditate. Trebuie să cântărești foarte exact pe cele rele și pe cele bune și să le vezi ordinea lor exactă în timp și spațiu. Orice lucru care există trebuie să existe într-un timp exact și într-un loc exact pentru că altfel nu există. Este exact ca și cu trenul care există numai în timpul exact și la locul exact. Tu zici că el există, dar dacă nu ști timpul exact și locul exact, trenul nu există. Timpul exact și locul exact este diferența dintre a fi și a nu fi. Pentru așa ceva este nevoie de luciditate.

Esența înșelăciunii este să faci un schimb în care să ceri lucruri cu termeni de livrare siguri exacți și să oferi în schimb lucruri fără termeni de livrare, cu termeni de livrare inexacți sau cu termeni de livrare modificabili. Termenii de livrare sunt timpul și spațiul.

Creștinismul de exemplu, cere lucruri de la oameni cu termeni de livrare siguri și exacți și oferă în schimb lucruri cu termeni de livrare inexistenți. Jocurile de noroc cer lucruri cu un loc exact și oferă lucruri fără un loc exact. Politica cere lucruri cu un timp exact și oferă lucruri fără un timp exact.

Deci dacă vrei să distrugi o înșelăciune, trebuie să îi impui un termen de livrare exact acolo unde vrea să înșele. Pentru a face așa ceva trebuie să acționezi prin forță pentru că escrocul știe că acolo este cheia escrocheriei și deci nu se va lăsa prins.

Prin urmare îți trebuie un aparat de propagandă împotriva etichetei de care se folosește escrocul pentru a câștiga credibilitate și îți trebuie o forță prin care să impui niște termeni exacți de livrare care să fie esențiali pentru credibilitatea escrocheriei.

Acesta trebuie să fie după părerea mea principiul unui plan pentru demascarea unei escrocherii.

Orice escroc are ca principale abilități riscul și cântărirea riscurilor. În capitalism este răsplătit riscul și nu munca de exemplu, dar lăsăm asta. Un escroc mai este și un bun scamator, un bun iluzionist, iar el își asumă riscuri și este dispus să plătească pentru credibilitatea acelor scamatorii calculându-și cu exactitate potențialul de câștig și potențialul de pierdere. Orice escrocherie folosește cât mai multă sinceritate, cinste și adevăr în puncte neesențiale și are planificat foarte minuțios planul de apărare pentru punctele de unde se pot ataca minciunile esențiale. Așa că atunci când te lupți cu niște escroci puternici este exact ca și cum te-ai lupta cu cei mai cinstiți oameni de pe pământ. Exact ca și cum te-ai lupta cu "oamenii de știință" de exemplu. Cine ești tu și cine sunt "oamenii de știință"? "Cine ești" este argumentul religiei, prin care "dovedește" ca fiind adevărat, fals, bun sau rău, absolut orice afirmație. Religia este locul cunoașterii și știința este cunoașterea locului. Religia este timpul cunoașterii și știința este cunoașterea timpului. Religia sunt termenii de livrare pentru cunoaștere și știința este cunoașterea. Religia este eticheta de pe borcan și știința este conținutul din borcan. Avem două opțiuni:

1. Schimbăm conținutul din borcan pentru ca eticheta să spună adevărul
2. Schimbăm eticheta borcanului pentru ca să știm conținutul borcanului

Poate că este cineva în stare să facă un plan pentru ambele opțiuni!
salutare
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 5:57 pm

remussatala a scris:
Când spui:"în numele Tatălui și aș Fiului și aș Sf. Duh, amin.", ce spui de fapt?
Eu nu spun asa ceva ...ptr ca asta ar insemna sa blasfemiez pe Dumnezeul religiei mozaice !
Poi tu ai impresia ca, Creatorul Universului se imperecheaza cu pamanteanca doar ptr ca vrea sa aibe un fiu care sa salveze sufletele unor maimute primate denumite oameni ?
Poi pe linia asta de logica putem accepta ca Dumnezeu se imperechiaza si cu o scroafa ca sa aibe un purcel ...bineinteles ca sa mantuiasca sufletele tuturor porcilor ?

Citat :

Faptul că Dumnezeu nu există, nu este relevant pentru că există preoții care îl reprezintă pe Dumnezeu.
Asta doar in imaginatia celor saraci cu Duhul ... ptr orice om normal ei sunt doar reprezentantii unei institutii care si-a propus ca scop doar o sarlatanie politica cu aspect religios.
Citat :

A avea credință într-o etichetă înseamnă religie
Nu draga ...credinta am si eu ca GPS-ul ma va duce la adresa corecta ...religia inseamna DOAR credinta intr-o divinitate ...si atat!

Citat :

și a face uz de o etichetă înseamnă politică.
Sa inteleg ca sarlatanul care se da cu tupeu inspector de finante si ia bani de la fraieri care il cred ...face politica si prin urmare este un politician?

Citat :

A crede sau a nu crede nu are nicio legătură cu adevărul după cum spuneam! Adevărul poate fi crezut, minciuna poate fi crezută!
Iata cum singur recunosti ca credinta poate avea ca baza prostia ...

Citat :

Tu ai mari probleme cu gândirea abstractă Soimos!

Ce ????
Mie mi se pare ca tu nu intelegi nici macar ce inseamna cuvantul abstract!
Motiv ptr care la tine "gandire abstracta" este total rupta de realitate ? ..Pe cand la mine gandirea abstracta are ca baza o gandire logica prin care pot prezenta scurt si concis continutul unui text ...si asa este bine!
Citat :

Cine ar mai minți dacă dacă ar ști că nu se poate face crezut spunând minciuni? Orice înșelare are nevoie de încredere și credință! Nu știai asta?
Pai nu asta ziceam si eu ...ca ptr a putea traii regestein carca celor idioti trebuie sa ai legaturi mai ales prin intermediul PROSTIEI ... cu credinta ...fie ea in Bau Bau ...fie in Mos Craciun!

Citat :

Însă când o încredere oricare ar fi ea este mincinoasă, avem două opțiuni pentru a o îndrepta

1. Îndreptăm faptele din spatele etichetei dacă se poate
2. Distrugem eticheta și lăsăm faptele dependente de numai argumente
Vad ca la tine gandirea abstracta ...depaseste cu mult gandirea logica !

Citat :

Cei care au inventat religia precum creștinismul s-au gândit: Oare cum ar trebui să fie ceva cărora oamenii să vrea să se supună fără să crâcnească deloc? Păi... ar trebui să fie ca o "Maimuță a Cerurilor"! Păi gata! Pe mine m-a trimis maimuța cerurilor să vă spun ceea ce-mi place mie! Și gata religia! "Maimuța Cerurilor" există și dovada e că m-a trimis!
Cei care au inventat crestinismul au fost mult mai inteligenti ca tine ...in spetza Constantin cel Mare la Niceea ...locul ion care s-a nascut "crestinismul" de azi prin moartea crestinismului dezvoltat natural in urma minciunii pauliste legata de viata si experientele lui Isus ... acest Imparat al Imperiului Roman a inventat o religie politica prin care a dorit sa uneasca Imperiul printr-o religie unica prin care sa manipuleze si sa spioneze pe toti cetatenii imperiului.

Citat :

Toate bisericile și ritualurile sunt propagandă agresivă. Dacă lumea tace, pietrele vorbesc și fac propagandă pentru Maimuța Cerurilor. Deci ce ar trebui să facem pentru a distruge eticheta? Ei oricum se închină batjocorii crucii. Ce să facem?
Crucea insasi, este obiectul pe care Isus a fost batjocorit, asa ca batjocorirea crucii poate fi considerata o atitudine pozitiva fata de un instrument al suferintei supreme cu care au fost tratati si batjocoriti oameni ca Isus.
Ce sa facem cu cei care se inchina batjocurii ?
Nimic !
Ei sunt pierduti ptr lumea asta ... noi putem lumina mintile celor care sunt tineri si intra in viata si cauta niste raspunsuri adevarate in ceea ce priveste problema religiei ...pe acestia ii putem aduce pe calea ratiunii si a rationalului!

Citat :
... dar lucrul de care mă tem este ca nu cumva Soimos să tragă cam des câte o țuică pe ascuns ...
Eu nu am fost beat niciodata pina la varsta asta ...si nici nu am fumat vreodata ...asunt un nom extrem de echilibrat ...asa ca sansa de a-ti raspunde beat ...sunt ceva mai mici decat 0 %!

Citat :

Un plan mare implică responsabilitate și luciditate.
Nu exista un plan mare ...nici macar in imaginatia mea ...exista in schimb multe planuri mici prin care pot inflenta oameni ...inca mici ...dar care cred in rationalitate!

Citat :

Creștinismul de exemplu, cere lucruri de la oameni cu termeni de livrare siguri și exacți și oferă în schimb lucruri cu termeni de livrare inexistenți.
Poi daca vezi asa lucrurile ...de ce nu faci o reclamatie la OPC (oficiul de protectie a consumatorilor)?

Citat :

Religia este locul cunoașterii și știința este cunoașterea locului.
Zau ca aberezi ...probabil de atata abstractiune!
religia nu este nici un loc al CUNOASTERII ... ci este locul in care se intalneste hotzul cu prostii !
Stiinta este cunoasterea rationala si explicarea realitatii, ea poate explica si fenomene invizibile ca undele radio ... sau alte lucruri/ fenomene care nu depind de "cunoasterea locului"
Citat :

2. Schimbăm eticheta borcanului pentru ca să știm conținutul borcanului
Tu poti sa schimbi cate etichete vrei de pe orice borcan ...ba chiar poti pune la fiecare biserica o eticheta cu WC public ...ca tot pe degeaba ... ptr ca niciodata nu poti scoate cuiul prostiei batuta in capul omului ... prin indoctrinare !

Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 7:30 pm

Logica este o operare corectă cu niște noțiuni. Tu Soimos, gândești logic numai când îți place, iar când nu îți mai place, respingi noțiunile și lași logica fără obiectul muncii. La ce ar mai folosi logica dacă nu are noțiuni cu care să opereze? La ce ar mai folosi limba dacă nu are cuvinte? Tot ce faci tu în răspunsurile tale este să ataci noțiunile și să lași logica fără obiectul muncii! Cu asta nu poți demonstra că ești deștept, poți demonstra doar că nu ești prost. Pentru asta ai făcut tu acest forum? Vrei să te dai deștept arătând că nu ești prost? Eu sunt de părere că orice escrocherie este mai bună decât nimic. Răul este calea către moarte, iar calea către moarte este mai bună decât moartea. La fel este și cu prostia. Prostia este mai bună decât nimicul la fel cum răul este mai bun decât moartea. Proștii cred escrocheriile escrocilor și nebunii laudă escrocheriile escrocilor. Dar binele și răul sunt termeni de comparație pentru lucrurile care există și întotdeauna ceva care există e mai bun decât ceva care nu există. Orice lucru e mai bun decât nimic. Prostia e mai bună decât nimic și nebunia e mai bună decât nimic. Dacă te zbați să demonstrezi că nu ești prost sau nebun te lupți pentru ceva care nu există. Noi trebuie să alegem între opțiuni care există și nu să evităm obstacole de dragul de a evita obstacole. Tot ceea ce există cu adevărat trebuie să aibă un timp exact și un loc exact. Numai astfel putem vorbi despre lucrurile care există. Altfel vorbim despre lucruri care nu există. Însă lucrurile au proprietăți veșnice care se combină într-un timp limitat și un loc limitat. Proprietățile veșnice sunt noțiunile despre care vorbeam, noțiunile fără de care logica ar fi inutilă. Acolo unde nu este nimic este o unitate perfectă, iar în întuneric tot ce există este ca și cum nu ar fi și tot ce nu există este ca și cum ar fi. În întuneric totul este una și una este totul. În întuneric tot ce există, nu există și tot ce nu există, există. Adevărul poate fi crezut și minciuna poate fi crezută. Prin credință adevărul și minciuna sunt una. Adevărul și minciuna sunt afirmații, iar afirmațiile sunt făcute din cuvinte, iar noi trebuie să avem înțelesuri clare la cuvinte. Noi folosim cuvintele pentru a exprima noțiuni și particularități prin care să putem percepe cu ajutorul minții noastre opțiunile de realități care ne interesează. Mintea este un organ de simț pentru opțiunile noastre din timp, iar celelalte organe de simț sunt pentru opțiunile noastre din spațiu. Noțiunile sunt toate proprietățile veșnice pe care noi le exprimăm prin cuvinte, iar generalitățile sunt toate proprietățile răspândite într-o cantitate mai mare fiind luate de mai multe ori. General înseamnă care este des întâlnit și în cantitate mare, iar esențial înseamnă care explică o cauză veșnică prin care un eveniment sau un lucru poate fi reprodus identic pentru totdeauna când sunt condiții identice. O cantitate mare de spațiu nu înseamnă infinit și o caritate mare de timp nu înseamnă veșnic. Asta este diferența dintre general și esențial. Esențialul este veșnic și stăpânește tot universul, iar generalul este doar mult sau des. Idei precum "credință" sau "religie" sunt idei esențiale, iar faptul că o religie sau o credință poate fi o escrocherie, asta nu e ceva esențial, pentru co oamenii pot crede și adevărul, nu numai minciuna. O escrocherie depinde de religie sau credință, dar nu orice escrocherie este o religie și o credință. Ori discutăm despre religie, ori discutăm despre escrocherie! Faptul că în religie s-a generalizat escrocheria nu înseamnă că religia este escrocherie! Eticheta de pe borcan este religia, borcanul este politica și țuica din borcan este știința! Păi facem confuzie între etichetă, borcan și țuică? Pentru ca să te poți urina într-un borcan și să minți că acolo este țuică, trebuie să ai acces la borcan (politică) și acces la etichetă (religie). Prin urmare, întrebările corecte sunt:

1. Care sunt drepturile corecte pentru a decide informația de pe o etichetă?
2. Care sunt drepturile corecte pentru a decide conținutul din borcan?

Dacă drepturile sunt corecte, atunci ar trebui ca întotdeauna conținutul borcanului să corespundă cu ceea ce scrie pe etichetă. Dacă drepturile sunt incorecte, atunci ne expunem la pericolul de a încurca borcanele.

Hai să le simbolizăm mai clar:

1. Eticheta = religie
2. Borcanul = politică
3. Țuica = știință
4. Urina = escrocherie

Religia poate fi politică, știință și escrocherie, politica poate fi religie, știință și escrocherie, știința poate fi religie și politică dar nu poate fi escrocherie, iar escrocheria nu poate fi știință, dar poate fi politică și religie. Pe etichetă se poate scrie orice, iar în borcan se poate pune orice. Religia și politica sunt subiective. Religia este credibilitatea și politica este uzul de credibilitate. Dar știința și escrocheria nu pot face nimic fără credibilitate. Credibilitatea nu este totuna cu știința ci poate conține și escrocheria. Uzul de credibilitate este politica, iar credibilă poate fi și escrocheria și știința. Clar?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 7:47 pm

remussatala a scris:
Logica este o operare corectă cu niște noțiuni. Tu Soimos, gândești logic numai când îți place, iar când nu îți mai place, respingi noțiunile și lași logica fără obiectul muncii.
La cata logica ai dovedit tu pina acum ... sa stii ca nu ai prea mari sanse sa te cred ...deci nici vorba nu poate fi sa-mi pese de aprecierile tale.1
Citat :

La ce ar mai folosi logica dacă nu are noțiuni cu care să opereze?
Pina sa ajungi sa vorbesti despre notiuni ...mai intai trebuie sa intelegi acele notiuni ... si asta cere mult studiu si invatatura ... ptr care se pare ca tu nu prea ai avut timp!

Citat :

La ce ar mai folosi limba dacă nu are cuvinte?
La ce iti foloseste sa stii cuvinte daca nu intelegi ce exprima ele ?
Exact ceea ce iti aminteam si in randul de mai sus!

Citat :

Tot ce faci tu în răspunsurile tale este să ataci noțiunile și să lași logica fără obiectul muncii!
Poi exact asa cum spui !
Cum sa accept o logica bazata pe notiuni incorecte?
Tu poti rezolva in mod logic o problema de matematica ...daca nu ai datele corecte ?

Citat :

Cu asta nu poți demonstra că ești deștept,
Nici nu ma intereseaza sa dovedesc asa ceva.
Eu STIU ca fiecare om normal este destept pentru el insusi ... ptr ca isi stie interesele si cauta sa si le implineasca!
Citat :

Eu sunt de părere că orice escrocherie este mai bună decât nimic.
Esti cumva preot?
Poi daca gandesti asa ...se poate spune pe baza de logica ...ca faci pe degeaba umbra pamantului ...asta ca sa ma exprim finutz ...ptr ca de fapt ...mai bine nu ai fi ...ptr ca viata ta nu aduce decat rau celor din jurul tau ...asa ca sfatul meu ...prietenesc ...este sa-ti fie rusine ca faci asemenea afirmatii ...si ca ar fi cazul sa te schimbi radical cat mai se poate si nu ai decazut total!

Citat :

Răul este calea către moarte, iar calea către moarte este mai bună decât moartea.
Adica mai bine te pun sa inoti in acid clorhidric diluat ...adica sa te chinui ...decat sa te las sa mori cand ti-o veni vremea?
Esti sigur ca nu esti ruda cu Dracula ? ...ca zau prea ai o gandire diabolica!
Citat :

La fel este și cu prostia. Prostia este mai bună decât nimicul
Ah ...poi aici sunt de acord ...ca doar ce s-ar face lumea asta daca nu ar fi prosti?
Pe carca cui ar traii bine sarlatanii ?

Citat :

Dar binele și răul sunt termeni de comparație pentru lucrurile care există și întotdeauna ceva care există e mai bun decât ceva care nu există.
Foarte gresit ...daca nu chiar diabolic!
Dupa o asemenea idee diabolica ...existenta raului este mai buna decat inexistenta raului ... !!!!
Poi tu chiar esti un roman din tara lui Dracula ... care isi merita soarta!

Citat :

Acolo unde nu este nimic este o unitate perfectă.
ha ha ha .. .
Adica ea este un intreg indivizibil ... ha ha ha
Poi tot asa judeca si cei care cred in Domnul Nimeni (adica Dumnezeu) care locuieste niciunde (adica in Cer) ... si care straluceste prin absenta lui totala !
Citat :

În întuneric totul este una și una este totul.
În întuneric tot ce există, nu există și tot ce nu există, există.
sa-i spui asta si lu nevasta mea ...care are talentul ca in intuneric se impiedica de tot felul de chestii !

Citat :

Adevărul și minciuna sunt afirmații, iar afirmațiile sunt făcute din cuvinte, iar noi trebuie să avem înțelesuri clare la cuvinte.
Mda ...trebuia sa le ai de mult !

Ce ar fi sa trecem la subiectul topicului ...asta in loc sa facem filozofie de dragul "betiei de cuvinte"?
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 8:22 pm

Alin Soimosi a scris:

Multumesc ca indirect imi dai dreptate !!!!!!Chiar daca te contrazici dupa 15 minute Soimstein!!!!!!.

Te inseli profund!
Tie nu-ti dau dreptate ... nici macar indirect!
Sus In jos
Alin Soimosi
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 254
Localizare : Romania
Puncte : 273
Data de inscriere : 23/04/2010

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 9:08 pm

Pai conteaza 0,00025%????Sau cateva milioane de ani????
Nu esti prea exact!!!!!!!!!

Cam nu prea dai dovada ca ai logica de care vb........
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeSam Oct 15, 2011 10:15 pm

Încep să cred că Soimos are doar plăcerea de a contrazice și nimic mai mult. Criticarea religiei la el este doar un pretext prin care își satisface dorința de a se contrazice cu cineva.

Gândirea este o operare cu date. Dacă gândirea operează corect cu date false gândirea este corectă, pentru că altfel facem confuzie între date și operarea cu date. Așa și creștinismul este o religie, dar creștinismul nu este totuna cu religia. Datele nu sunt totuna cu datele adevărate. Credința nu este totuna cu adevărul.

Dacă se aplică o formulă matematică corectă în mod corect la niște date false nu înseamnă că formula matematică este greșită sau matematicianul este incompetent.

Toate etichetele sunt religie, iar dacă multe religii sunt escrocherii înseamnă că escrocheria s-a generalizat în religie și nu că religia este o escrocherie în esență. Aste este diferența între a abstractiza și a generaliza. Ceea ce se întâmplă în general nu este o proprietate esențială a ceea ce se întâmplă. General înseamnă des întâlnit și esențial este care se întâmplă în mod necesar sau inevitabil. A generaliza înseamnă a atribui o însușire la mai multe lucruri și a abstractiza înseamnă a identifica o însușire esențială a unor lucruri.

Pe scurt, însușirile esențiale pot fi generale, dar însușirile generale nu sunt întotdeauna esențiale. A face confuzie între general și esențial înseamnă a face confuzie infinit și mult sau între puțin și nimic. Asta e un fel de miopie a gândirii de care suferă Soimos și de care suferă foarte multă lume. Această miopie a gândirii este foarte mult speculată când se fac escrocherii prin propagandă de imagine. În propaganda de imagine se pun etichetele de care depinde încurcatul borcanelor în favoarea unora și defavoarea altora.
Sus In jos
Alin Soimosi
Lancier
Lancier



Numarul mesajelor : 254
Localizare : Romania
Puncte : 273
Data de inscriere : 23/04/2010

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 6:42 am

remussatala a scris:
Încep să cred că Soimos are doar plăcerea de a contrazice și nimic mai mult. Criticarea religiei la el este doar un pretext prin care își satisface dorința de a se contrazice cu cineva.

Corect, in plus e o metoda de refulare a unor sentimente deceptii vechi de care nu reuseste sa scape din punctul meu de vedere . O ruga neascultata as zice pe vremea cand era crestin

Gândirea este o operare cu date. Dacă gândirea operează corect cu date false gândirea este corectă, pentru că altfel facem confuzie între date și operarea cu date. Așa și creștinismul este o religie, dar creștinismul nu este totuna cu religia. Datele nu sunt totuna cu datele adevărate. Credința nu este totuna cu adevărul.

Corect si aici,Rezultatul dintre o simulare de laborator si un procesce s-a intamplat acum mii de ani poate fi doar asemanator dar niciodata la fel

Dacă se aplică o formulă matematică corectă în mod corect la niște date false nu înseamnă că formula matematică este greșită sau matematicianul este incompetent.

Din nou corect ,daca inveti sa gandesti rational.

Toate etichetele sunt religie, iar dacă multe religii sunt escrocherii înseamnă că escrocheria s-a generalizat în religie și nu că religia este o escrocherie în esență. Aste este diferența între a abstractiza și a generaliza. Ceea ce se întâmplă în general nu este o proprietate esențială a ceea ce se întâmplă. General înseamnă des întâlnit și esențial este care se întâmplă în mod necesar sau inevitabil. A generaliza înseamnă a atribui o însușire la mai multe lucruri și a abstractiza înseamnă a identifica o însușire esențială a unor lucruri.

Din nou corect

Pe scurt, însușirile esențiale pot fi generale, dar însușirile generale nu sunt întotdeauna esențiale. A face confuzie între general și esențial înseamnă a face confuzie infinit și mult sau între puțin și nimic. Asta e un fel de miopie a gândirii de care suferă Soimos și de care suferă foarte multă lume. Această miopie a gândirii este foarte mult speculată când se fac escrocherii prin propagandă de imagine. În propaganda de imagine se pun etichetele de care depinde încurcatul borcanelor în favoarea unora și defavoarea altora.

Imi place rationamentul tau.
Singurele generalitati sunt faptul ca suntem oameni, ca suntem crestini, budisti, atei ,pagani etc. Dar experientele sunt traite la nivel individual ,de persoana,nivel de pregatire,loc de munca ,dorinte personale,atributii fizice ,si implicit credinta.
Faptul ca suntem crestini,poate fi generalizat doar la nivelul de comportament(duminicadimineata crestini merg la biserica,dar precum veti vedea nu numai, si Soimos mai merge ca altfel nu poate cu Frau, )dar asta nu inseamna ca se poate generaliza si ce fac in restul zilei de duminica .
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 7:02 am

remussatala a scris:
Încep să cred că Soimos are doar plăcerea de a contrazice și nimic mai mult. Criticarea religiei la el este doar un pretext prin care își satisface dorința de a se contrazice cu cineva.
Tu poti sa crezi tot ce vrei ...dar retine macar asta ....credinta fara stiinta = PROSTIE!

Citat :

Gândirea este o operare cu date. Dacă gândirea operează corect cu date false gândirea este corectă, pentru că altfel facem confuzie între date și operarea cu date.
Ce absurditate!
Scopul gandirii este acela de a lua o hotarare corecta ptr o situatie data ... iar cand ai date false ...iei decizii incorecte ...deci ai gandit pe degeaba ... dar tu ca roman care turuie fara sa stie despre ce ... nu poti intelege asta ...ptr ca scopul tau este acela de a turui ...si de a gandi pe degeaba ... in timp ce alti ...inteleg sa acumuleze informatiile necesare ...si apoi sa emita rationamente ...si uite asa se explica diferenta enorma intre cei ca tine Mari la Vorba si mici in fapte ...si restul lumii normale.

Citat :


Dacă se aplică o formulă matematică corectă în mod corect la niște date false nu înseamnă că formula matematică este greșită sau matematicianul este incompetent.
Nu ...dar asta inseamna fie ca a fost pacalit ...adica luat de prost si a muscat-o ... fie nu s-a documentat corect ptr a afla datele adevarate ale problemei ...ptr ca indiferent daca formula de matematica folosita era corecta sau nu ... rezultatul este nu numai o pierdee inutila de timp ...ci chiar un rezultat gresit ...adica un rebut ... bag seama ca lipsindu-ti discernamantul necesar sa faci aceasta deosebire ...si consideri ca rebutul este ceva pozitiv ... in mod sigur ar trebui sa-ti accepti o viata de rebut ...pentru ca prin modul tau de gandire ...si rebutul este mai bun decat nimic ...nu-i asa?

Citat :

Toate etichetele sunt religie,

Zau? chiar si eticheta de pe borcanul cu mustar?
Poi pe cine slavesti cu aceasta religie ? ...cumva pe sfantul carnatz?

Citat :

iar dacă multe religii sunt escrocherii înseamnă că escrocheria s-a generalizat în religie și nu că religia este o escrocherie în esență.
Iarasi ai scapat pe gura un fas!
Poi ceva nascut din minciuna, bazat pe un furt (intelectual) impus de un mare criminal al omenirii (Constantin) prin amenintarea cu moartea ... ca o politica cu interfata religioasa ptr a manipula, indoctrina, spiona si jefui oamenii ...vrei sa-mi zici mie ca este altceva decat o sarlatanie "in esenta"?
Hai ma ... las-o balta ... nu vezi ca esti mic si nu pricepi nimic?
Citat :

Această miopie a gândirii este foarte mult speculată când se fac escrocherii prin propagandă de imagine. În propaganda de imagine se pun etichetele de care depinde încurcatul borcanelor în favoarea unora și defavoarea altora.
Tu vorbesti de miopie a gandirii ?
Pai tu nu vezi ca fabulezi a proasta in chestii inchipuit filozofice lipsite de orice rost?
Pai cine naiba are nevoie de "filozofia" ta aberata si aberanta ...cui crezi ca folosesc exercitiile tale de logica inutila si ce rost au ele ?
Tu crezi ca poti reinventa singur si altfel cotorul de la varza ?
Lasa mai remusache filozofia asta inutila si paguboasa care nu-ti aduce nici un folos dar te blameaza in mod sigur ...si treci la chestii mai pragmatice care iti aduc rezultate practice ...ca in materie de filozofie si reforma mondiala ... nici macar cateaua mea nu te baga in seama ...asta desi ea este deosebit de prietenoasa si binevoitoare, darami-te oamenii importanti si cu scaun la cap care au puterea sa schimbe situatia actuala !
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 7:10 am

Alin Soimosi a scris:

Faptul ca suntem crestini,poate fi generalizat doar la nivelul de comportament(duminicadimineata crestini merg la biserica,dar precum veti vedea nu numai, si Soimos mai merge ca altfel nu poate cu Frau, )dar asta nu inseamna ca se poate generaliza si ce fac in restul zilei de duminica .
Tu bati campii rau de tot!
Ptr tine crestinismul inseamna dopar a merge duminica la biserica ?
Poi unde in Biblie esti indrumat sa faci acest lucru ... ptr ca eu pot sa-ti dovedesc prin citate luate din "Predica de pe munte" in care Isus te invata sa nu mergi la biserica ci sa meditezi (probabil la Adevaratul Dumnezeu care este chiar in tine) ...acasa in intimitatea camarutei tale.

Pai se pare ca tu nu esti in stare sa faci diferenta intre a fi un fariseu bisericos ... si unul care urmeaza Calea lui Isus ...dar te gasisi vcorbind iar a proasta ...despre ceea ce doar crezi ...si nu stii !

Adica exact asa cum iti permiti sa vorbesti de nevasta-mea ...fara macar sa o cunosti, ptr ca altfel ai stii ca sotia mea nu este o Frau ...ptr ca este o romancutza!
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
Cyberman


Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 10:52 am

remussatala a scris:
Gândirea este o operare cu date.

Gandirea este o operare cu date, folosind ca sistem de operare niste algoritmi invatati!

Uite un algoritm invatat la aritmetica: 1+1=2, cine-ti garanteaza ca este un algoritm universal valabil? Nimeni, deoarece aritmetica se bazeaza doar pe conventii prestabilite... Incearca sa scrii 1+1=2 in sistem binar si ai sa ajungi la alta ecuatie, iar echivalenta este data tot de o conventie! Aceste conventii sunt corecte doar relativ la natura fiintei umane...

Problema este ca aceste teoretizari folosesc in practica doar ciberneticienilor, in rest si in viata de zi cu zi nu au o utilitate practica...
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 1:38 pm

Uite ceva documentație instituționalizată de la specialiștii instituționalizați din sistemul de învățământ legat de gândire foarte pe scurt:

http://www.scribd.com/doc/43960751/Operatiile-gandirii

Fără documentație instituționalizată cu siguranță că suntem ultimii ratați. grin
Sus In jos
Cyberman
Lancier
Lancier
Cyberman


Numarul mesajelor : 401
Localizare : In mintea ta
Puncte : 428
Data de inscriere : 25/05/2010

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 1:44 pm

remussatala a scris:
Uite ceva documentație instituționalizată de la specialiștii instituționalizați din sistemul de învățământ legat de gândire foarte pe scurt:

http://www.scribd.com/doc/43960751/Operatiile-gandirii

Fără documentație instituționalizată cu siguranță că suntem ultimii ratați. grin

Degeaba stii cum functioneaza gandirea, degeaba o teoretizezi si ”despici firul in patru”, important este sa gandesti!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 3:00 pm

Cyberman a scris:
Degeaba stii cum functioneaza gandirea, degeaba o teoretizezi si ”despici firul in patru”, important este sa gandesti!
Iar dacă nu gândești, ești nevoit să mergi pe încredere. Când nu ai încredere, trebuie să te gândești bine ce faci pentru că nu ai încredere. Încrederea și gândirea sunt două noțiuni opuse. Când te duci la un doctor sau la un specialist, te duci cu încredere pentru ca să gândească el pentru tine. Când nu poți gândi sau nu vrei să gândești, nu poți cunoaște nici adevărul și nu poți cunoaște nici binele sau răul. Când nu gândești poți avea date, dar nu poți cunoaște dacă acele date sunt adevărate, false, bune sau rele. Când nu gândești trebuie să mergi pe încredere în legătură cu folosirea datelor. Încrederea înseamnă să declari fără gândire dacă niște date sunt adevărate sau false, sau dacă niște opțiuni de decizii sunt bune sau rele. A gândi înseamnă "a fi de capul tău", iar de multe ori noi nu ne lăsăm unii pe alții "să fim de capul nostru". Copilul cică "nu trebuie lăsat de capul lui".

Gândirea se dezvoltă prin exersarea gândirii și încrederea la fel. Religia este în esență o propagandă la încredere și politica este în esență uzul de încredere. Religia reprezintă prin definiție un act de propagandă generalizată la o încredere generalizată. Politica reprezintă uzul unei încrederi generalizate.

Creștinismul e o propagandă agresivă pentru încredere ca principiu susținută ca o valoare socială și individuală care să meargă sacrificiul de sine pe cruce. Dar după cum spunea și Soimos, este o încredere într-o maimuță a cerurilor care nu există în realitate. O încredere de dragul încrederii doar pentru a nu fi de capul tău. E "Tatăl din ceruri" care nu lasă pe "fii săi" de capul lor și îi trimite la cruce pentru a avea dreptul de a se numi "fii". Dacă nu îți convine ceva, du-te în "ceruri" și discută cu "Tatăl"! Dacă nu ești în stare, atunci lasă pe altcineva care a făcut asta. Câte povești sincere nu sunt povestite sincer din veac în veac de miliarde de oameni de la cel mai mic statut social până la cel mai înalt statut social. Dacă este așa, atunci de ce să nu avem încredere în acele povești? Lumea e plină de palate și monumente în memoria acelor povești. Dacă lumea tace, pietrele vor vorbi. Cam acesta ar fi sistemul propagandistic al creștinismului și al multor altor religii.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 3:25 pm

remussatala a scris:
Cyberman a scris:
Degeaba stii cum functioneaza gandirea, degeaba o teoretizezi si ”despici firul in patru”, important este sa gandesti!
Iar dacă nu gândești, ești nevoit să mergi pe încredere.
ha ha ha ! ...dar de ce sa nu gandesti ?
Ti-e cumva lene sa gandesti ... te doare capul cand o faci ... sau esti deja in coma si nu mai poti?

Ma remussatala ......ti am deschis un topic special ptr filozofie:

https://forum-anti-christi.forumgratuit.ro/t708-critica-ratiunii-pure-de-kant#17833

...aici suntem pe topicul de politica ...si daca ai pareri la aceasta tema ...te asteptam sa vdem ce parere ai!
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 3:59 pm

Eu aș fi vrut să discutăm despre economie aici, dar am fost nevoit să intru într-un alt fel de detalii. Tu Soimos faci tot felul de confuzii și ești total impredictibil în reacții. Ești foarte greu de înțeles. Aș putea jura că te cam îmbeți din când în când, iar dacă nu, sigur ai alte probleme. Pe modul tău de a acționa mă tem că nu se poate construi nimic care să dureze. Ești prea haotic. La tine mă pot aștepta să ți se pară absolut orice despre ceea ce spun și să ignori absolut orice din ceea ce spun. Mă tem că îmi cam pierd timpul cu tine și cu acest forum pentru că ești mult prea haotic. Ești mult mai haotic decât credeam până acum.
Sus In jos
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 5:02 pm

Îmi pierd timpul dacă e să-mi fac speranțe sau așteptări. Sunt foarte mulți ca Soimos, care au felul lui de gândire, dar care nici măcar nu mai stau să mai discute. Sunt foarte mulți care în orice moment te poți trezi că se uită în altă parte și vorbești la pereți. Foarte mulți sunt haotici și cu deficit de atenție impredictibil.

Lumea e atentă în general numai când apare argumentul material. Altfel te trezești vorbind la pereți. Dacă nu ai argumentul material ești un nimeni indiferent ce ar fi în capul tău. Mai ales dacă nu ai recunoașteri instituționalizate în legătură cu ce ai în cap, ajungi ca cel mai idiot om să îți facă morală și să îți dea lecții de viață. Iar atunci când vorbești tu, ai numai de deficit de atenție, insulte și calomnii pe post de mustrare și lecție de viață.

Acești oameni sunt și ei importanți ca obiect de studiu, dar nu trebuie pus la inimă nimic din ceea ce spun ei. Trebuie să le dai atenție doar ca să îi poți recunoaște cât mai repede și să ști ce ai de făcut când te lovești de ei.
Sus In jos
Soimos
mantuitor de religie
mantuitor de religie
Soimos


Numarul mesajelor : 7108
Varsta : 58
Localizare : pe drum
Puncte : 6685
Data de inscriere : 20/04/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 5:16 pm

remussatala a scris:
Eu aș fi vrut să discutăm despre economie aici, dar am fost nevoit să intru într-un alt fel de detalii. Tu Soimos faci tot felul de confuzii și ești total impredictibil în reacții. Ești foarte greu de înțeles. Aș putea jura că te cam îmbeți din când în când, iar dacă nu, sigur ai alte probleme.


Si cand ti se pare asta ?

Cand nu gandesti ? ...sau cand crezi ca religia este locul CUNOASTERII?

Citat :

Ești mult mai haotic decât credeam până acum.
Mz ... asa pare ordinea germanica atunci cand e vazuta de haotici
Sus In jos
Apopii
Pagan
Pagan
Apopii


Numarul mesajelor : 2372
Varsta : 62
Localizare : Aici
Puncte : 2582
Data de inscriere : 06/08/2009

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 7:00 pm

remussatala a scris:
Îmi pierd timpul dacă e să-mi fac speranțe sau așteptări.

Pai nu trebuie sa-ti faci nici sperante si nici sa ai asteptari!
Acesta este un forum ce are ca subiect principal antireligia si in mod implicit religia, deci singurul lucru pe care-l poti face este sa-ti sustii parerile, daca le ai si daca esti dispus sa le discuti cu ceilalti useri.
Am observat ca tu incerci sa faci multa teorie... ai avea mai mult castig de cauza daca ai spune lucrurile intr-un mod mai concis si punand punctul pe I. Este doar o parere personala...
Sus In jos
http://www.paganism.ro
remussatala
Lancier
Lancier
remussatala


Numarul mesajelor : 434
Varsta : 44
Localizare : Focsani
Puncte : 245
Data de inscriere : 12/05/2008

2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitimeDum Oct 16, 2011 7:21 pm

Dacă e să discutăm la modul concret, mai bine dăm pe Antena3 și avem acolo câte exemple vrem. E un fel de câinii latră și ursul trece. Argumentul final este mai întotdeauna argumentul material. Bagi bani în campania lu cutare și cutare, îți faci câteva firme de apartament trecute pe numele altora, faci niște tranzacții fictive de miliarde și primești deduceri de TVA și treci toate firmele pe pierdere ca să nu plătești niciun impozit. În rest, nimeni nu se bagă împotriva ta pentru că o mână spală pe cealaltă. Sifonarea banilor publici este o rețea de șantaj și corupție. Iar după un timp când ai ceva bani mai mulți, îți faci niște firme de asfaltat și de pus gazon, faci contracte supraevaluate pe banii publici și prada se împarte între boieri. Iar politica la nivel înalt este coruptă tot prin contractele supraevaluate de achiziții publice. La noi cele mai multe contracte cu investitorii străini ne până costă la de zece ori prețul poeții. Poate și mai mult. În energie vindem energia noastră ieftină din producție internă și importăm energie de trei or sau chiar cinci ori mai scumpă la orele de maxim consum. În agricultură producția e luată la preț de nimic, plimbată un pic prin apele internaționale și apoi adusă înapoi ca import cu preț umflat de zece ori. La noi în România avem cele mai mari prețuri din Europa la alimente și energie, dar și cele mai mici venituri din Europa.
Sus In jos
Continut sponsorizat





2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: 2009 ... anul care a distrus Romania.   2009 ... anul care a distrus Romania. - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos
 
2009 ... anul care a distrus Romania.
Sus 
Pagina 3 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ce va fi in anul 2012
» Pastele in Romania
» Criza morala Romania

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Cruciada ptr dovedirea adevarului despre religie :: Istoria, Politica si Societatea, sub vremuri :: Politica :: Blonda, chioru si piticu-
Mergi direct la: